Spalio 15 d. 18:00 val.

Vilniaus rotušė (Didžioji g. 31)

50 | Į GYLĮ, Į PASAULĮ

ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS ANSAMBLIS
„SYNAESTHESIS“

17:00 val. | Festivalio pokalbis

Žvilgsnis iš kitų perspektyvų: kuo esame įdomūs, kuo galime nustebinti?

Dalyvauja: kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė, „Synaesthesis“ vadovė Marta Finkelštein ir Lietuvos muzikos informacijos centro vadovė Radvilė Buivydienė Moderuoja: Julijus Grickevičius

Per pusę šimtmečio lietuvių muzika neabejotinai plėtėsi skirtingomis estetinėmis, raiškos būdų ir formų kryptimis, nacionalinę tapatybę derino su pasaulinėmis šiuolaikinės muzikos įtakomis. Tuo pačiu kompozitoriai ieškojo ir tebeieško naujų kelių klausytojų link. Vis daugiau jų kuria, savo kūrinius pristato skirtingose šalyse ir taip šiuolaikinė lietuvių muzika vis plačiau sklinda per pasaulį. Baigiamasis festivalio koncertas skirtas būtent tam – dėmesį atkreipti į mūsų kūrėjų muzikos gilumą ir platumas.

Šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ pristato valandos trukmės patyriminį koncertą, kurio centre – kompozitorės Žibuoklės Martinaitytės kūrinys „Hado zona“ kameriniam ansambliui ir elektronikai, o jo koncepciją erdvėje pratęsia menininkės Akvilės Anglickaitės šviesos instaliacija.

Mokslininkai tiriantys vandenyną, jo zonas skaido pagal gylį ir šviesos skvarbos lygį. Per penkias zonas leidžiantis į povandenines gelmes, tamsa palaipsniui stiprėja. Hado zona yra vandenyse, esančiuose žemiau 6000 metrų gylio, ir tai – tamsiausia žmogui žinoma ir iki galo nepažini erdvė. Kūrinyje per garsų ir vaizdų dėmenis atsiskleis palaipsnio nėrimo į vandenyno gelmes pojūtis.

Kūrybinė komanda

Žibuoklė Martinaitytė

Kompozitorė

Composer

Akvilė Anglickaitė

Erdvinio sprendimo kūrėja

Spatial Designer

Valdas Latonas

Šviesos dailininkas

lighting Designer

Roberto Becerra

Garso režisierius

Sound Designer

Atlikėjai

VILNIAUS MIESTO ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS ANSAMBLIS „SYNAESTHESIS“

Meno vadovė – Marta Finkelštein

Kiti festivalio renginiai